Ushtrimet që mund t’i bëni edhe kur jeni në punë

Shpërndaje

Puna është dhe aktiviteti që herë pas here secili nga ne e ka të vështirë dhe shpesh ndihet i lodhur nga rutina. Pjesën më të madhe të kohës personat e punësuar e harxhojnë në një tavolinë punë.

Kur dikujt i thoni se punoni në kompjuter mund të tingëllojë si puna më e relaksuar në botë, por është krejt e kundërta. Keni shumë probleme me trupin tuaj e sidomos me shpinën. Kurrizi luan një rol shumë të rëndësishëm. Shëndeti shpinës tuaj është faktori i vetëm më i rëndësishëm në përcaktimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm dhe jetëgjatësisë.

Më poshtë janë disa nga ushtrimet më të thjeshta, por efektive për kurrizin tuaj që mund t’i bëni kudo edhe në zyrën tuaj.

Bëni ushtrime me qafën dhe kokën tuaj

Kujdesuni të relaksoni supet tuaja sa më shpesh

Mos u lëshoni në tavolinën tuaj të kompjuterit

Lëvizni në zyre për disa minuta duke e mbajtur shpinën tuaj drejt

Pjesa e poshtme e kurrizit ka shumë rëndësi, masazhojeni sa më shpesh.

Loading...