Maqedoni

ASH: Agjencia e filmit diskriminon autorët shqiptarë

Shpërndaje

Departamenti i kulturës i Aleancës për shqiptarët, i ka kërkuar agjencisë së filmit që të ndalë diskriminimin ndaj shqiptarëve. Ata thonë se në konkursion e fundit ëhtsë pranuar vetëm një film shqip I metrazhit të shkurtër. Nga ASH ftojnë producentët, regjisorët dhe aktorët, të themelojnë një shoqatë shqiptare përmës të cilës do të mbrojnë të drejtat e autorëve shqiptarë.

“Ky institucion po jo vetëm ai, po i trajton shqiptarët si qytetarë të rendit të dytë. Atje nuk ka asnjë shqiptar të punësuar. As në komisione nuk ka shqiptarë ose janë të padenjë për të vlerësuar. Për cdo autor shqiptar që aplikon atje ka harxhime shtesë për përkthimin edoikum,enteve e skenarëve, pra në harxhojmë më shumë se producentët maqedonas. Mungojnë edhe lexuesit shqiptarë. Askujt nuk i bëhet vonë për projektet shqiptare, të cilat vlerësohen shkel e shko. Këtë vit jnë ndarë mjete vetëm për një film të metrazhit të shkurtër në shqip. Nga buxheti i Agjencisë, janë ndarë vetëm 11.11 %.”, tha Muzafer Etemi, nga Aleanca për Shqiptarët.

Loading...