Bekteshi: Hotelierët të mos pushojnë punëtorët nga puna, do të marrin mjete

Shpërndaje

“Ne tashmë jemi duke përgatitur masat e duhura për të përmbushur nevojat e hotelierëve. Unë e mirëpres njoftimin e sotëm të sindikatës për t’u bërë thirrje punëtorëve të mos nënshkruajnë marrëveshjet për pushimin nga puna”, tha Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi për “Sitel”.

Sipas tij, hotelierët nuk duhet të pushojnë nga puna punëtorët dhe të presin deri në fillim të javës së ardhshme, në mënyrë që ata të mund të miratojnë ligjet e pakos së të pestë të masave, të cilat parashikojnë pagimin e pagave për punëtorët.

“Do të ketë ndihmë shtesë në formën e një subvencioni ose granti për mbështetjen e hotelierëve dhe sektorit të turizmit, përfshirë objektet e hoteleve në vendin tonë.

Modeli për mënyrën se si ata do të mbështeten tashmë është bërë, do të marrim parasysh muajt e parë të vitit 2021 sipas të ardhurave që kishin dhe një pjesë e këtyre të ardhurave do të mbulohen nga shteti në formën e granteve që do të jenë fonde të pakthyeshme dhe pritet që javën e ardhshme të publikojmë masat”, tha Bekteshi.

Loading...