Në muajin e Ramazanit, Meka do të lejojë vetëm myslimanët e imunizuar

Shpërndaje

Nga fillimi i Ramazanit, vetëm myslimanët e imunizuar kundër Covid-19 do të lejohen të kryejnë pelegrinazhin e Umres, kanë thënë autoritetet saudite.

Ndryshe nga Haxhi, pelegrinazhi më i shkurtër i Umres është jo i detyrueshëm dhe mund të kryhet në çdo kohë të vitit.

Ministria e Haxhit dhe Umres njoftoi se tre kategori njerëzish do të konsideroheshin “të imunizuar”. Ata që kanë marrë dy doza të vaksinës. Ata që administruan një dozë të vetme të paktën 14 ditë më parë dhe njerëzit që janë rikuperuar nga virusi.

Vetëm ata njerëz do të kenë të drejtë për leje për të kryer Umre, si dhe për të marrë pjesë në lutjet në Xhaminë e Madhe në qytetin e shenjtë të Mekës.

Autoriteti shtoi se kushti gjithashtu zbatohej për hyrjen në Xhaminë e Profetit në qytetin e shenjtë të Medinës.

Loading...