Rriten çmimet e ushqimeve në Maqedoni

Shpërndaje

Kostoja e jetesës në Maqedoni është rritur. Në muajin mars të këtij viti, krahasuar me të njëjtin muaj në vitin 2020, kostoja e jetesës u rrit për 2.1 përqind dhe çmimet e shitjes me pakicë me 2.6 përqind.

Rritje në indekset e kostos së jetesës në mars 2021, krahasuar me muajin paraardhës, u regjistrua në vaj dhe yndyrë për 3.5 përqind. Frutat e freskëta dhe të ftohta shtrenjtohen për 2.1 përqind, uji mineral, pijet e gazuara, lëngjet e frutave dhe perimeve për 1 përqind, sheqeri, reçeli, mjalti, çokollata dhe ëmbëlsira për 0.8 përqind, perimet e freskëta dhe të ftohura, përveç patateve dhe frutave të tjera për 0.4 përqind , mish dhe pije alkoolike shtrenjtohen për 0.2 përqind.

Ulje e indekseve të kostos së jetesës u regjistrua për peshqit dhe prodhimet e detit me 0.6 përqind dhe frutat e konservuara me 0.3 përqind.

Alkooli dhe duhani u rritën për 4.3 përqind, kostoja e jetesës për strehim, ujë dhe energji elektrike u rrit me 4.5 përqind, ndërsa ushqimi u rrit me 1.7 përqind.

Kostoja e jetesës për kujdesin shëndetësor u rrit për 2.5 përqind. Çmimet me pakicë në mars krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar u rritën më së shumti për produktet jo-ushqimore dhe industriale si dhe shërbimet.

Loading...