Shëndeti

Truku i thjeshtë që ulë nivelin e shtypjes së gjakut brenda një minuti

Shpërndaje

Ekspertët kanë zbuluar një truk të thjeshtë që mund t’ju ndihmojë në rast të rritjes së shtypjes së gjakut.

Paraprakisht duhet të jeni në dijeni se hipertensioni njihet edhe si “vrasës i heshtur” nga doktorët, meqenëse ka pasoja serioze, transmeton lajmi.net.

Disa nga simptomat përfshijnë dhimbjet e tmerrshme të kokës, problemet me të pamurit, dhimbjet në vesh apo gjoks, etj.

Sidoqoftë, çfarë duhet të bëni në rastet kur vuani nga shtypja e lartë e gjakut por nuk keni medikamente?

Truku i famshëm

Kjo pikë e shtypjes (siç shihet në fotografinë kryesore) është shumë e lehtë për t’u gjetur. Ajo është në maje të gishtit të mesit në të dyja duart.

Shtypeni atë me një laps dhe mbajeni të paktën një minutë, me qëllim të reduktimit të niveleve të shtypjes në gjak.

Mbajeni mend se ky truk nuk është shërim për shtypjen kronike të gjakut.

Loading...