Maqedoni

Zaev: Koalicionet i bëjmë ashtu siç na kërkohet nga qytetarët

Shpërndaje

Koalicionet i bëjmë për shkak të udhëzimeve të vetë qytetarëve. Ajo që fiton, arrin realizojë dhe të ngjashme duhet të mbeten si një ofertë e përbashkët dhe prandaj së bashku do të marrim pjesë në zgjedhjet lokale, deklaroi sot kryeministri Zoran Zaev.

Ai përsëriti se diku bashkëpunimi do të jetë në rrethin e parë, aty ku është e mundur, diku në rrethin e dytë, dhe diku, siç tha ai, mund të ndodhë që BDI-ja dhe LSDM-ja të kenë kandidatë në rrethin e dytë.

“Kështu që, pas fitores, koalicionet do të formohen dhe pas zgjedhjeve, por në të njëjtën kohë ne do të rregullojmë ose përfundojmë koalicionin me BESA dhe PDSH, i cili është gjithashtu një faktor i rëndësishëm në Parlament dhe Qeveri dhe me më pak parti. nga turqit, romët, boshnjakët, vllahët, serbët që janë partnerët tanë të koalicionit”, tha Zaev, duke iu përgjigjur një pyetjeje gazetari nëse mbështetja që LSDM i jep BDI-së nuk zvogëlon shanset e partive të tjera, gjegjësisht mundësia që shqiptarët në Maqedoninë e Veriut të kenë mundësi të zgjedhin një opsion tjetër.

Kryeministri Zaev theksoi se me partnerët e tyre bëjnë një koalicion të mirë multilateral.

“Ai definitivisht së pari e konfirmon një shoqëri për të gjithë, kaq domethënëse dhe të rëndësishme për të gjithë me të gjitha pikat e forta dhe të forta që i kemi edhe si parti politike edhe si koalicion, por padyshim që është koalicioni fitues që do të ndodhë në këto zgjedhje të 2021”, tha Zaev .

Loading...