RajoniTop Lajme

Ditën e dasmës u vranë krushqit dhe nuset, historia e vërtetë e një fshati në Ferizaj

Shpërndaje

Disa kilometra larg qytetit të Ferizajt, ndodhet njëri nga fshatrat më të thella malore.Bëhet fjalë për fshatin Pleshinë, i cili është i pasur me komplekse të bukura malore, atraktive dhe me natyrë magjepsëse.Por, ajo se çfarë e bën të veçantë e të padëgjuar më parë, janë emërtimet e zonave, bazuar në histori të vërteta.Njëra nga historitë e ndodhura në këtë fshat është ajo e “Varreve të krushqve”.Rexhep Hoxha, banor i këtij fshati, ka rrëfyer se si në ditën e dasmës janë vrarë krushqit ndërmjet vete, por edhe nuset!Ai rrëfen se si i kanë parë pjesët e trupit të tyre. Sigurisht se, ai këtë histori e konsideron të dhimbshme.Ndryshe, ky fshat paraqet një thesar të pasur të trashëgimisë kulturore, të periudhave të ndryshme historike dhe ka një popullsi të dendur./ATV

Loading...